Alweer een record in Zuid Afrika

Vorig jaar was het evenement getuige van een Guinness Book of World Records poging voor het grootste aantal Land Rovers in een konvooi: een 27km lange treintje van precies 1001 Land Rovers. Dit jaar was de poging om de grootste aantal voertuigen in een Land Rover logo te passen. En het is ze weer gelukt! Met 521 Land Rovers aanwezig wordt het record binnenkort geratificeerd.

Na het grote succes van de eerste Landy Festival vorig jaar, serveerde editie 2013 een nog groter en betere evenement voor Land Rovers en hun gepassioneerde eigenaars. Wederom gehouden op de Malonjeni Guest Farm nabij de Vaal rivier, trok het vierdaagse festival (21-24 maart) een grotere drukte en uiteraard nog een wereldrecord poging. De feestelijke sfeer was wederom een ​​afspiegeling van de passie van Land Rover eigenaars, niet alleen voor hun voertuigen, maar ook de genegenheid dat Land Rover eigendom omringt. Locale zangers Arno Carstens en Jaco Labuschagne zorgden voor een goede sfeer onder de kampeerders op vrijdag-en zaterdagavond, terwijl de gebruikelijke ondersteunende festiviteiten ervoor zorgden dat alle aanwezigen zich vermaakt hebben gedurende het hele weekend, inclusief een kinderclub. Nogmaals verzorgde de ´Bush Mall´ (outdoor markt) ervoor dat elke Land Rover wens tegemoet gekomen werd, met 44 exposanten op het display. De uitgebreide goederen en diensten die werden aangeboden was zeer omvangrijk, van kampeerspullen en accessoires tot verzekeringen, financiën en Land Rover Zuid-Afrika zélf was ook aanwezig. Alles dat je als Land Rover eigenaar kon dromen werd tentoongesteld. 

Land Rovers zijn gepassioneerde off-road liefhebbers en de Landy Festival zou niet compleet zijn geweest zonder de populaire offroad track. Het was een van de drukste attracties in 2012 en dit jaar nog groter, met een aantal slopende uitdagingen voor de enthousiaste eigenaren. Een nieuwe attractie voor 2013 was de eerste World Wheel Changing Championships (Banden-Wisselen-Kampioenschap). In een reeks van knock-out heats, moesten concurrenten een wiel verwijderen en hermonteren op voertuigen gesponsord door locale Land Rover dealers - tegen de klok. In de grote finale op zondagmiddag, werd Mike Romeo uitgeroepen tot de winnaar voor duizenden toeschouwers. De top 16 concurrenten genoten allemaal van geweldige prijzen o.a. Maxxis banden, Kärcher, BRS Offroad en Columbia Sportswear. Front Runner was wederom sponsor van een R67 000 (EUR5,500) makeover voor een gelukkige Land Rover eigenaar. De winnende Defender van Michael Terreblanche werd aangekleed tijdens de Landy Festival, en zag er ongelofelijk stoer uit toen het wegreed vanaf de Front Runner stand.

"De 2013 Landy festival was wederom een ​​opmerkelijk succes," zei Peter Biven, Marketing en Communications Director van Land Rover Zuid-Afrika en sub-Saharan Afrika. "Het laat altijd zien hoe gepassioneerd de eigenaars zijn en hoe groot de ongelooflijke ondersteuning is dat Land Rover geniet." Ter afsluiting van de festival was avonturier Kingsley Holgate aanwezig, die zijn nieuwe expeditie lanceerde: een konvooi van Land Rover Discovery's en Defenders op een 3 landen, 90 dagen durende humanitaire, geografische en natuur-behoud odyssee om de Lubombo bergketen te volgen, onderzoeken en documenteren vanaf de historische startpunt in het noorden van het Kruger National Park naar Zululand's Ghost Mountain in het zuiden. Lees meer op http://landyfestival.co.za/ (bron:3dcarshows) 

 

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Volgende event

Gebruikerslogin