Britse iconen gaan de strijd aan...

Twee Britse iconen, de All-New Range Rover Sport en de legendarische Supermarine Spitfire, zijn een uniek duel aangegaan om hun off-road meesterschap te meten. De Range Rover Sport - de snelste productie-Land Rover tot nu toe - met de nieuwste ontwikkelingen in all-terrain prestaties, werd opgezet tegen de meest beroemde gevechtsvliegtuigen van Groot-Brittannië in een high-speed off-road race op het gras landingsbaan bij het Goodwood Aerodrome in Sussex, Engeland.  

Land Rover werd uitgenodigd om deel te nemen aan de uitdaging, door FortyOneSix.com - de website van Goodwood. Het leverde een perfecte opening op voor de 2013 Festival of Speed, waar de nieuwe Range Rover Sport zijn Britse dynamische debuut zal maken. De race - de eerste van zijn soort op het vliegveld - betreft een 'drag-race' run heen-en-weer op de baan, onderbroken door een zeer scherpe U-bocht. Het was bijzonder uitdagend op het hobbelige gras vliegveld, berucht voor zijn slechte tractie-oppervlak. 

De Vickers Supermarine Spitfire opgesteld voor de wedstrijd was eentje uit 1945, met als piloot Matt Jones uit de Boultbee Flight Academy. Aangedreven door de 1750 pk sterke V12 Merlin-motor, met een maximale luchtsnelheid van 400 mph, is zijn typische acceleratie op take-off is tot 80 mph voordat de wielen de grond verlaten. Dit maakt het een sterke concurrent voor de overwinning tegen de Land Rover.  

Mike Cross, Chief Vehicle Integrity Engineer bij Jaguar Land Rover, was aan het stuur van de All-New Range Rover Sport, een 5,0-liter supercharged V8 model met 510 pk. Ook al is gras een van de meest uitdagende terreinen waarop om tractie te krijgen, zowel voor acceleratie als remmen, is Cross er toch in geslaagd om een topsnelheid van 130 mph te halen voordat hij moest remmen voor de u-turn. De turn manoeuvre werd geholpen door de Range Rover Sport's nieuwe Torque Vectoring-technologie, die bijdraagt ​​aan een stabiele en veilige bochtenwerk door de binnenste wielen te remmen. Cross vertelde dat Land Rover blij was met de uitdaging: "Het team kon de, door FortyOneSix.com, neergelegde uitdaging niet weerstaan om zo'n Brits icoon te racen. "Het is altijd moeilijk om tractie te vinden vanaf een staande start op gras, maar de Range Rover Sport heeft een behoorlijke lancering vanaf stilstand. Ik was verrast door hoe hobbelig de cursus was toen ik versnelde tot 130 mph, en natuurlijk het andere uiterste uitdaging is om tijdig te remmen voor de 'turn-around', maar de auto voelde zeer stabiel gedurende de gehele run. "Om erachter te komen of het klassiek, of juist 'cutting-edge' Britse techniek de overwinning mocht vieren, kan je de film hieronder (weer) bekijken.

Range Rover Sport vs Spitfire | Car vs Plane at Goodwood

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Volgende event

Gebruikerslogin