Defender op maat voor Monty Hall

Monty Halls is bekend van TV als ondekkingsreizer, onderzee explorer en bioloog, vooral te zien op de BBC. Hij is vaak te zien in ruig terrein dat moeilijk bereikbaar is. Hij vroeg Land Rover de uitdaging aan te gaan voor het ontwerpen en ombouwen van een Defender als "Dive Centre". Een Land Rover Defender speciaal uitgerust om aan twee doelen te voorzien: niet alleen het vervoer voor zijn duik- en filmploegen, maar ook om te dienen als een mobiele basiskamp en duikcentrum in afgelegen, off-road locaties.

Halls, een nieuw-benoemde 'Land Rover Global Ambassador', gaf toe dat hij niet dacht dat aan al zijn ambitieuze specificaties kon worden voldaan, maar de specialisten in Land Rover's Engineered to Order (ETO) team zijn erin geslaagd in het creëren van een uniek voertuig op maat gemaakt om zijn eisen. Net als Jacques Cousteau zijn vertrouwde onderzeër Calypso had, zal Monty de ideale ondersteuning hebben in de vorm van zijn unieke Land Rover Defender. In de sfeer van 'Above and Beyond' zit Monty's Defender boordevol slimme design en engineering oplossingen die de functionaliteit naar een nieuw niveau nemen. Zijn opdracht was voor een ​​voertuig dat zijn duik- en conservatie expedities zou kunnen ondersteunen - "een one-stop, go-anywhere duikcentrum en laboratorium". 

De wijzigingen die zijn opgenomen kenmerken Monty's werk zoals opslag voor duikers lucht-tanks, een VHF ship-to-shore-style radio, een watertank en schoonspuit faciliteit voor het schoonmaken van spullen en voorzieningen voor 's nachts werken, zoals externe verlichting. Monty vroeg om een uittrekbare tafel, sterk genoeg voor 200kg en een luifel om bescherming tegen de elementen te geven. Hoewel hij zelf dacht dat dit misschien onmogelijk zou zijn, leverde het engineering team wat hij wilde. Nog moeilijker te bereiken was zijn eis om een trailer aan te koppelen voor en achter het voertuig met een lier systeem voor de lancering of terug halen van een rubberboot. Monty is een groot ambassadeur van het merk, met vele jaren Land Rover ervaring opgedaan tijdens zijn vroegere carrière in de Koninklijke Marine, en in zijn huidige rol als een populaire en gerespecteerde zeeleven deskundige, duiker, filmmaker en auteur . Hij zei:. "Ik heb jarenlang Land Rovers gehad; terug in mijn dagen in de Royal Marines toen ze hét voertuig waren voor het doen van onwaarschijnlijke taken in zwaar terrein. Na het verlaten van de mariniers ben ik begonnen met expedities, en het leek dan een eenvoudige beslissing om Landies te blijven gebruiken. Ik heb verschillende oude Defenders gehad, een nieuwe Defender, Freelander en de nieuwe Discovery, dus ik ben door en door Land Rover fan. " 

Hoewel de meeste van Monty's ontdekkingsreizen zich onder de golven bevinden zijn de all-terrain capaciteiten van een Land Rover Defender cruciaal om hem naar extreme locaties te brengen en het biedt daarbij een veelzijdige en betrouwbare basis voor zijn werk in het veld. Vooruitkijkend naar zijn nieuwe ambassadeurs rol, zei hij: "Mijn specialiteit is vanaf de zeespiegel en alles daaronder. Men zou kunnen denken dat mijn opties beperkt zijn met zo'n auto, maar de realiteit is dat we hier in de Verenigde Koninkrijk 11.000 mijl kust hebben en vaak is de enige manier om dit te bereiken over onbegaanbaar land, met het meenemen van alle apparatuur dat je nodig hebt. " 

Monty heeft al expedities in de planning staan waarbij zijn nieuwe Land Rover Defender ingezet zal worden met, om te beginnen een project rondom reuzenhaaien bij Cornwall, en het observeren van Orca walvissen in Noorwegen. Hij legde uit: "Het voertuig zal perfect zijn om toegang te krijgen tot hoger gelegen landpunten voor het bekijken van hun bewegingen, alsmede boten te water laten in afgelegen baaien." Als hij niet in het veld is, zal Monty, als onderdeel van zijn reguliere ambassadeur werk, ook zijn nieuwe Defender gebruiken voor zijn touring shows en lezingen op scholen en universiteiten. Mark Cameron, Land Rover Brand Experience Director zei: "Werken met Monty op dit project is een geweldige kans om praktisch te demonstreren hoe de vaardigheid en de flexibiliteit van onze ingenieurs op maat gemaakte oplossingen voor klanten kunnen creëren. Deze eenmalige interpretatie van de Land Rover Defender zal waarde vermeerderend zijn voor de marine onderzoeksprojecten van Monty en natuurlijk past dit heel goed bij Land Rover's Above and Beyond geest."

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Volgende event

Gebruikerslogin