Defender Trophy Zuid Afrika

Het is altijd leuk en interessant om te zien hoe actief de Land Rover clubs zijn over de hele wereld. 

Deze keer gaan we naar het zuidelijk halfrond om een kijkje te nemen bij de 10e "Land Rover Defender Centurion Trophy" - een van de meest gerespecteerde 4x4 wedstrijden in Zuid-Afrika dat door velen als de meest uitdagende en unaniem als de beste omschreven werd. Een combinatie van extreem offroad, time trial en team challenge - dus herkenbaar voor onze leden. De tiende verjaardag van de Land Rover Defender Centurion Trophy volgt een lange erfenis van Land Rover off-road wedstrijden zoals iconische gebeurtenissen als de Camel Trophy en de Land Rover G4 Challenge. De spannende wedstrijd was een passende viering van de vaardigheid van de iconische Defender en was een van de meest uitdagende voor de geharde concurrenten. 

Dit jaar werd het evenement gehouden op de historische Prynnsberg Estate, op slechts enkele kilometers van het stadje Clocolan (in de buurt van Lesotho), en tevens het centraal punt voor de vijf dagen durende evenement. De rijomstandigheden werden als slopend omschreven met veel regen en de daaruit voortvloeiende modder dat het evenement een extra twist gaf. 

De concurrentie was hevig tussen teams dat hun vaardigheden niet alleen tegen de Afrikaanse platteland moesten bewijzen, maar ook uiteraard tegen elkaar. En de prijs voor de winnaar zou groter zijn dan ooit: niet alleen om te worden erkend als een van de beste off-road rijders in het land, maar met een Land Rover Defender 90 als de hoofdprijs van Land Rover Centurion. Team Bairy Hollocks (Warren Vos en Peter Healey) toonde hartgrondige vastberadenheid en liet consequent hun all-round vaardigheden zien om de 10e titel te nemen. Tweede plaats ging naar "Two Brothers & a Landy" (Rob en Mike Eriksen-Miller) en als derde Team Oupoot (Trevor Stiebel en James van Onselen). 

De "Hella Night Challenge" was misschien wel de zwaarste waarbij onderlinge team communicatieve vaardigheden werden getest alsook 's nachts rijden en technische rijvaardigheid terwijl rotsachtig terrein werd doorkruist. De team challenge varieerde van een replica Land Rover Defender over een dam zien te krijgen, het oversteken van een modder gat en het navigeren door een geul. De tijdritten hadden als onderdeel lieren, algemene extreme off-road rijden, vlotten bouwen, het oplossen van puzzels en het verwijderen en opnieuw aanbrengen van een steekas (voor veel clubleden vast. Het kwam neer op de de grootste vaardigheden laten zien binnen het beste team dynamiek. Bij de afsluiting van de bijzondere gebeurtenis was ontdekkingsreiziger en enthousiaste Land Rover ambassadeur Kingsley Holgate een verrassende verschijning op de prijsuitreiking. Hij boeide de concurrenten met verhalen over zijn ongelooflijke avonturen en humanitair werk in heel Afrika. De Land Rover Defender Centurion Trophy gaat niet alleen over de concurrentie. In ware Land Rover stijl bleef verantwoordelijkheid voor het milieu hoog op de prioriteitenlijst, net als om hulp en ondersteuning te geven aan de lokale gemeenschap. De sponsors overhandigd R20 000 in financiële steun aan de Klok-In bejaardentehuis gevestigd in Clocolan. (bron:marathonrally.com, foto's: Patrick Cruywagen) 

 

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Volgende event

Gebruikerslogin