Europese primeur RR LWB op Master of LXRY

Met de Europese première op 12 december van de Range Rover Long Wheelbase brengt Land Rover groot nieuws op de Masters of LXRY 2013. Naast dit model presenteert Land Rover tevens de Range Rover Sport Hybrid en de vernieuwde Range Rover Evoque.

Na de introductie op de LA Auto Show, beleeft de nieuwe Range Rover Long Wheelbase op de Masters of LXRY zijn Europese première. Deze nieuwe uitvoering biedt achterpassagiers 186 mm meer beenruimte dan de uitvoering met standaard wielbasis. De Range Rover Long Wheelbase is beschikbaar met een driezits achterbank of met Executive Class Seating, die twee individuele zitplaatsen achterin biedt. De rugleuningen hiervan zijn verstelbaar over 17 graden en evenaren het comfort van een businessclass-stoel. De exclusiviteit van de Long Wheelbase-uitvoering wordt nog benadrukt door extra standaarduitrusting, zoals geïntegreerde rolgordijnen voor de achterportierruiten en het standaard glazen panoramadak. 

Begin 2014 verschijnen de Range Rover en Range Rover Sport met diesel-hybride aandrijving op de Nederlandse markt. Deze nieuwe Hybrid-uitvoeringen benadrukken de activiteiten van Jaguar Land Rover bij de ontwikkeling van nog duurzamere modellen en hebben een gemiddelde CO2-emissie van slechts 169 g/km.  De nieuwe hybride aandrijflijn combineert Land Rover’s populaire 3,0-liter SDV6 dieselmotor met een 35 kW elektromotor die is geïntegreerd met de achttraps ZF automatische transmissie. 

Met zijn exotische kleur Zanzibar trekt de nieuwste Range Rover Evoque direct de aandacht. Voor het modeljaar 2014 is het model verder verbeterd met talloze nieuwe functies zoals Traffic Sign Recognition, Lane Departure Warning en een negentraps automatische transmissie. Deze nieuwe transmissie en de eveneens nieuwe Active Driveline reduceren het brandstofverbruik nog verder. De Range Rover Evoque is verkrijgbaar met een CO2-emissie vanaf slechts 129 g/km.Masters of LXRY is te bezoeken van 13 tot 15 december in de Amsterdam RAI.  

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Gebruikerslogin