Evoque - reactie van Duitsland op komst...

Toen de productie-versie van de Range Rover Evoque onthuld werd hoorde je een echo rond de autowereld - van Duitse palmen tegen Duitse voorhoofden. 

Waarschijnlijk geloofde niemand dat de dramatische LRX concept daadwerkelijk in productie zou gaan met bijna 99 procent nauwkeurigheid. Misschien dachten de premie Duitse merken dat de LRX verdund zou worden op dezelfde manier dat de Range Stormer uiteindelijk minder dramatisch tot leven kwam als Range Rover Sport. 

Het proces van het creëren van de Evoque begon met de LRX's millimeter dikke huid. Een nieuw platform en loopwerk werd ontworpen om daarin te passen. Van horen zeggen werd de nieuwe Mini op een gelijkaardige manier gedaan: begin met de uiterlijke vorm en proberen dan alles er in te passen. En waarom niet? Het behoudt de dramatische styling en dwingt de ingenieurs om creatief te zijn als het gaat om het verpakken van de techniek in een stijlvol jasje. In ieder geval zijn de Duitse premium merken niet van plan om Land Rover's 'shock-and-awe' styling tactiek zo maar te accepteren, vooral met de komst van de lenige en stijlvolle nieuwe Range Rover Sport. 

Audi, met name, heeft reeds publiekelijk verklaart dat ze een scala sportieve SUV's aan het voorbereiden zijn - waarvan een vooruitblikje van de Crosslane SUV vorig jaar kwam en waarschijnlijk genoemd Q2, Q4 en Q6, gekenmerkt door een scherpe styling dat de Q3 en Q5 nu opvallend ontbreekt. En nu heeft VW zijn eigen Evoque-alike onthuld op de Shanghai autoshow. De CrossBlue Coupe wordt beschreven door VW als de sportieve zus van de grotere CrossCoupe getoond op de Detroit show in januari. BMW maakte ook gebruik van de Shanghai beurs om de langverwachte X4 Coupe-SUV te onthullen. Zelfs Mercedes laat een eigen Evoque-sized model zien. Land Rover, hoewel het nog steeds met een schijntje van de omzet cijfers van de Duitse oppositie tevreden moet zijn, is nog steeds in het voordeel als gaat het om branding en styling. Maar de Duitsers worden niet zomaar verslagen in het spel dat ze uitgevonden hebben en richten nu ongetwijfeld hun aanzienlijke technische vuurkracht rechtstreeks aan een wedergeboren Land Rover. (bron: autocar) 

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Volgende event

Gebruikerslogin