Extreme 40 Catamaran maakt zijn debuut

Een drie-jarig wereldwijde sponsoring deal voor de spannende Extreme Sailing Series is ondertekend tijdens een speciale ceremonie in Qingdao, China. Om dit te vieren werd een ​​prachtige Land Rover-merk Extreme 40 catamaran onthuld en gedoopt.Het evenement vond plaats in China's 2008 Olympic 'Zeilen Stad'  aan het begin van de derde ronde van de wereldwijde competitie. Land Rover is een van de twee 'Series Main Partners' voor de Extreme Sailing serie, die wordt georganiseerd door OC Sport.

De Land Rover Extreme 40 branding is door de Land Rover design team ontworpen - onder leiding van Gerry McGovern, Design Director en Chief Creative Officer. De Extreme 40 zal in eerste instantie gebruikt worden als perfecte uitkijkplatform waardoor de gasten, waaronder Land Rover klanten, dichtbij de actie komen en de spannende race op een bijzondere manier kunnen ervaren. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om later dit jaar mee te doen aan het circuit met een professionele race team als een 'Wildcard deelnemer". Mark Cameron, Land Rover Global Brand Experience Director, doopte de catamaran met de woorden: "We zijn verheugd om hier in Qingdao te zijn bij de lancering van onze samenwerking met OC Sport en de Extreme Sailing Series. Het is passend om deze sponsoring te beginnen in China, het grootste markt voor de verkoop van nieuwe voertuigen, en het spil van onze wereldwijde strategie. " Hij voegde eraan toe: "Ik ben heel erg enthousiast over deze unieke samenwerking, een nieuw en spannend hoofdstuk in de ondersteuning voor de sport. De zeilsport gaat samen met de filosofie van Land Rover met onze gedeelde waarden van innerlijke kracht en het demonstreren van onze mogelijkheden met controle en beheersing." 

Steun van Land Rover voor het zeilsport begon in 1988 toen het merk de eerste sponsor werd van het internationaal gerenommeerde Cowes Week op het Isle of Wight, Engeland. Mark Cameron werd vergezeld door Guo Chuan, de eerste Chinese persoon om non-stop, single-handed rond de wereld te zeilen, en Patrice Clerc, voorzitter van de raad, OC Sport. Clerc vertelde VIP-gasten en media:.. "De komst van Land Rover als een top-level serie partner is zeker een mijlpaal  voor ons. Het is een iconische Britse merk met bekendheid in markten over de hele wereld We zijn ervan overtuigd dat we met de betrokkenheid van Land Rover kunnen bouwen op de successen van deze serie terwijl we continu blijven innoveren bij het bereiken van nieuwe doelgroepen en het bezoeken van nieuwe gebieden. "De Extreme Sailing Series is nu in zijn zevende jaar en is een wedstrijd met een vloot van Extreme 40 catamarans met uitzonderlijke snelheid en behendigheid. De serie speelt zich af in acht evenementen - genaamd 'Acts' - opgevoerd in spannende locaties en stadshaven locaties over de hele wereld. Dankzij het stadion-stijl karakter van de locaties zijn toeschouwers slechts enkele meters verwijderd van de actie en kunnen daardoor genieten van de volledige spektakel van korte, scherpe gevechten die tussen de 10-20 minuten duren. Elk evenement vindt plaats over vier dagen en er kan van alles gebeuren: match racen, fleet racing, rechte-lijn duels en snelheids proeven. De Extreme Sailing Series wordt onderschreven door de International Sailing Federation en blijft winnen aan populariteit.De acht deelnemende teams zijn gevormd door een aantal van 's werelds meest ervaren en bewezen zeilers, waaronder Olympische medaillewinnaars, Wereld-en Europese kampioenen, meer dan 30 America's Cup zeilers en zeven wereldomzeilers.   Ook uiteraard te volgen op: http://www.extremesailingseries.com/ Further Extreme Sailing Acts 2013:Act 3: Qingdao, China 2-5 MayAct 4: Istanbul, Turkey 20-23 JuneAct 5: Porto, Portugal 25-28 JulyAct 6: Cardiff, Wales 23-26 August (Media day 22 August)Act 7: Nice, France 3-6 OctAct 8: Rio de Janeiro, Brazil 14-17 Nov (Media day 13 November)

 

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Volgende event

Gebruikerslogin