File en veel ruimte in Landsard

 verslag en foto's: Floor ten BrinkElk off-roadterrein heeft zijn eigen karakter en charme. Zo ook Landsard bij Veldhoven. Het is bosrijk, dus veel weggetjes tussen de bomen door. Er zijn veel kuilen en kleine heuveltjes, er zijn veel plassen water en er is veel, heel veel, modder. De marshalls hebben weer mooie blauwe en rode routes uitgezet met een enkele zwarte doorsteek. Je kunt dus naar wens rustig rijden, iets uitdagender rijden met een kleine kans vast te komen zitten, of uitdagend rijden met een grotere kans vast te komen zitten. De activiteiten met lieren en touwen trekken altijd veel toeschouwers en fotografen. Leedvermaak is het leukste vermaak; wel met de zekerheid dat het ‘slachtoffer’ loskomt.

Zwarte zondagHet terrein is groot en de auto’s verdelen zich makkelijk over het terrein zodat je niet echt filevorming hebt. Meestal heb je een gevoel van leegte en kan je op je gemak de routes rijden. Totdat… iemand een lekke band krijgt op een pad waar veel andere paden op uitkomen en waar je niet langs kan. Gevolg: ‘zwarte zondag’; een file van meer dan een uur. Maar ach: het is mooi weer, je kan naar elkaars auto kijken, lunchen, nieuwe mensen ontmoeten… Land Rovermensen vermaken zich wel.Een andere reden om het ‘zwarte zondag’ te noemen: wie aan het eind van de dag geen zwarte moddervlekken op de auto heeft, is het terrein niet in geweest en wie geen zwarte moddervlekken op zijn kleren of lijf had, is de auto niet uit geweest.

Kortom in Landsard is gereden, gepraat, gelachen, gewacht, gelierd, gesleuteld, gefotografeerd en koffiegedronken (want die was gratis). 

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Gebruikerslogin