Hybrid Range Rovers maken hun debuut

Land Rover lanceert binnenkort haar allereerste hybride modellen - de Range Rover en Range Rover Sport Hybrid. Ze zijn 's werelds eerste premium diesel SUV hybriden. Dit betekent zeer laag brandstofverbruik en aanzienlijk lagere CO2-uitstoot met behoudt van Land Rover's befaamde vermogen en prestaties. Ze delen het 'Premium Lightweight Architecture' alsook een identieke aandrijflijn. Orderboeken zullen in het Verenigd Koninkrijk openen vanaf 10 september met de eerste leveringen in het begin van 2014. Het is nog niet bekend wanneer ze in Nederland leverbaar zullen zijn  John Edwards, Land Rover Global Brand Manager vertelt: "We zijn verheugd met de invoering van de Range Rover en Range Rover Sport Hybriden, 's werelds eerste hybride SUV met de legendarische Land Rover mogelijkheden. De toevoeging van een soepele elektrische aandrijving brengt nog betere verfijning, de CO2-uitstoot wordt fors omlaag gehaald en het levert verbluffende prestaties op een lijn met onze SDV8 motor". Om de mogelijkheden van de nieuwe hybriden te demonstreren, zullen drie Range Rover Hybrids op donderdag 22 augustus beginnen aan een epische reis, uit het huis van het merk Range Rover in Solihull naar het huis van het moederbedrijf Tata, in Mumbai, India. Deze 'Silk Trail 2013', een expeditie van 16.000 km bezoekt 12 landen en bedwingt sommige van 's werelds meest uitdagende wegen, berg ketens en paden inclusief een deel van de oude, 4.000 mijl lange, Silk Road dat Azië verbond met de Middellandse Zee. Dit zijn de eerste hybriden ooit om deze uitdagende route aan te pakken. 

De nieuwe Range Rover Hybrid aandrijflijn is voorzien van drie - door de bestuurder selecteerbare - modi en combineert Land Rover's populaire SDV6 3-liter dieselmotor met een 35kW elektromotor geïntegreerd met de 8-traps ZF automatische transmissie. Het hybride systeem, inclusief lithium-ion accu, omvormer en elektrische motor weegt minder dan 120kg. De elektrische motor levert 170Nm koppel voor een boost bij het accelereren en om het voertuig aan te drijven in de EV-modus. De motor werkt ook als generator kinetische energie te oogsten door middel van regeneratief remmen om de accu op te laden als de auto vertraagt. In de selecteerbare EV-modus kan de Range Rover Hybrid rijden met snelheden tot 30 mph (48km / h) voor een bereik van maximaal een mijl (1,6 km) vóórdat de dieselmotor direct weer, naadloos aansluit. Het vermogen van dieselmotor en elektrische motor is tesamen 340PK bij 4.000 tpm en een koppel van 700Nm tussen 1500-3000 rpm, wat resulteert in verbluffende prestaties vergelijkbaar aan de SDV8. Beide modellen versnellen tot 100km/u in minder dan zeven seconden, leveren sterke prestaties met een topsnelheid van 218km/u, in combinatie met een 26 procent vermindering van de CO2-uitstoot tot 169g/km, dat op papier betekent dat 1 op 15 binnen bereik zou moeten zijn. De nieuwste generatie Range Rover modellen zijn al vanaf het begin ontworpen met de integratie van een hybride systeem in het achterhoofd. Het gevolg daarvan is dat de door vloeistof-gekoelde accu's onder de vloer van het voertuig zijn gemonteerd in een beschermende kast (van borium-staal) zonder überhaupt in te leveren op de cabine- of bagageruimte. De Range Rover Hybrid heeft dezelfde vijf zitplaatsen en bagageruimte als de standaard voertuig en behoudt ook de full-size reservewiel. Deze compromisloze filosofie wordt weerspiegeld in de Range Rover Sport Hybrid wiens interieur ongewijzigd is ten opzichte van het standaard model, tot en met de 5 +2 zitplaatsen. Beide hybride Range Rover modellen behouden een toonaangevende omvang van capaciteiten en veelzijdigheid, versterkt door de uitzonderlijk lineaire koppel van de aandrijflijn en het behoud van Land Rover's weergaloze vierwielaandrijving systeem Inclusief Terrain Response ® 2, met compromisloze doorwadings- en bodemvrijheid. Het 'Silk Trail 2013' expeditie met de nieuwe Range Rover Hybriden is van plan om Frankrijk, België, Duitsland, Polen, Oekraïne, Rusland, Oezbekistan, Kirgizië, China en India te bezoeken. De expeditie zal worden opgesplitst in 10 afzonderlijke delen, met de Range Rover Hybrid voertuigen aangedreven door teams van de Land Rover ingenieurs en uitgenodigde media. Aankomst in Mumbai is gepland voor 15 oktober. 

 Technische specificaties: Range Rover HybridMotortype 3.0 SDV6 HEV Vermogen: 340PK @ 4000 tpmKoppel Nm: 700 @ 1500-3000 tpm0-100km: 6.9 secTopsnelheid (km / h): 218Gecombineerd CO2 g/km: 169Gecombineerd verbruik (L/100km) 6,4Gewicht kg: Leeg) 2394 - 2372

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Volgende event

Gebruikerslogin