Hybrids door west-Europa en richting het oosten...

De drie Range Rover Hybrid prototypes die onderdeel zijn van de Silk Trail expeditie zijn nu zeven landen in Europa gepasseerd in iets meer dan een week. 

Sinds de start van de 10.000 mijl ( 16.000 km ) avontuur vanuit Solihull in de Verenigde Koninkrijk op 22 augustus, is het konvooi zuidelijk door het Verenigd Koninkrijk gereden en dan naar het oosten door Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en dan door Polen en de Oekraïne. 

Deze expeditie brengt een bezoek aan 12 landen en omvat een aantal van 's werelds meest uitdagende wegen, bergpassen en paden, met inbegrip van een deel van de oude 4.000 mijl-lange Silk Road dat Azië verbindt met het Middellandse-Zeegebied. Dit zijn de eerste hybride-auto's ooit om deze uitdagende route te betreden. De eerste deel is, zoals verwacht, het meest eenvoudige deel van een ambitieuze reis - met de zwaarste uitdagingen nog voor ons - maar toch is er de stress van de stedelijke drukte en files en de gevaren van een aantal slecht-onderhouden voormalige Oostblok wegen alsook de eerste van de vele officiële grensovergangen.  

In Londen, Brussel, Düsseldorf en Berlijn maken de Range Rover Hybrids korte metten met de drukke spitsuur. Hun 35kW (47 pk) elektromotoren nemen automatisch over van de V6 dieselmotor bij stedelijke toerentallen om het brandstofverbruik en de uitstoot te verminderen. Gecombineerd met de uitstekende zitpositie, soepele rit en luxe cabine is vooruitgang in de Range Rover vrijwel moeiteloos. In de historische stadscentra van Krakau en Lemberg in Polen, waar het verkeer  letterlijk neus-tot-staart rijdt over oude hobbelige kasseien en tramlijnen, zijn de inzittenden van de Range Rover's onder de indruk over de souplesse en comfort. Zelfs met de auto's volgeladen - met achterbanken en roofracks hoog opgestapeld met zware expeditie gear - absobeert de luchtvering gracieus alle hobbels. De stedelijke gedeelte van de reis is voor nu even achter de rug, en de expeditie is klaar om Rusland te betreden, waar ze de komende zes dagen zullen doorbrengen alvorens het oversteken van de grens naar Kazachstan.Klik hier voor deel 3 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Volgende event

Gebruikerslogin