JLR investeert in Zuid Amerika

Jaguar Land Rover opent als eerste Britse autofabrikant een fabriek in Brazilië na een historische overeenkomst tussen het bedrijf en nationale overheden om een ​​fabriek te bouwen in de staat Rio de Janeiro. De geplande uitbreiding in Brazilië is de volgende grote stap in de strategie van het bedrijf om haar wereldwijde productie 'footprint' te vergroten en daarbij extra capaciteit creëren. Deze nieuwe faciliteit zal een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van de aanzienlijke groeikansen in Brazilië en andere Zuid-Amerikaanse markten. 

Dr Ralf Speth, CEO van Jaguar Land Rover, zei: " Brazilië en de omliggende regio's zijn erg belangrijk. Klanten aldaar hebben een toenemende belangstelling voor zeer capabele hoogwaardige producten. Dit nieuwe programma stelt ons in staat om spannende nieuwe voertuigen in de markt te brengen, met uitstekend Brits ontwerp en engineering; en het creëren van een wereldklasse Jaguar Land Rover faciliteit met toonaangevende productietechnologieën. We hebben een uitstekende werkrelatie met de staat Rio de Janeiro, de stad van Itatiaia en de 'Rio de Janeiro State Industrial Development Company' en we kijken uit naar het aantrekken van nieuwe klanten in deze belangrijke markt." 

De investering ter waarde van R$ 750m (€290 000 000) zal zijn basis hebben in de Stad van Itatiaia. De bouw van da fabriek zal in medio 2014 beginnen. Verwacht wordt dat de eerste voertuigen van de band zullen rollen in 2016, onder voorbehoud van de definitieve goedkeuring van de plannen van de Braziliaanse federale regering onder haar Inovar auto-programma. De nieuwe fabriek zal een jaarlijkse capaciteit hebben tot 24.000 voertuigen voor de Braziliaanse markt. In eerste instantie zal het aan bijna 400 mensen werk verschaffen. Dit aantal zal naar verwachting bijna verdubbelen tegen het einde van het decennium. Deze nieuwe fabriek zal ook extra banen creëren in het lokale netwerk voor productie van onderdelen. Na een gedetailleerde haalbaarheidsstudie koos Jaguar Land Rover de stad Itatiaia, die dichtbij het hart van de opkomende regionale 'Automotive Zone' ligt, vanwege de uitstekende logistieke verbindingen en toegang tot de lokale toeleveranciers en geschoolde arbeidskrachten.  

Sergio Cabral, gouverneur van de staat Rio de Janeiro: "De keuze van JLR voor Rio de Janeiro is een historische prestatie voor onze staat. Wij bieden de perfecte omstandigheden om haar fabriek in Brazilië te realiseren, met auto-bedrijvigheden in de Zuid-Fluminense regio die gekwalificeerde arbeidskrachten bieden en belangrijke leveranciers concentreren. Het is een voorrecht om deze grote groep te mogen verwelkomen, met een geschatte investering van maximaal R$ 750.000.000 (Braziliaans), en we zijn ervan overtuigd dat deze overeenkomst buitengewone resultaten zal brengen aan Brazilië." Jaguar Land Rover in Brazilië Jaguar Land Rover is al meer dan 20 jaar een aanwezigheid op de Braziliaanse markt. Het nationale verkoop hoofdkantoor is gevestigd in Sao Paulo met bijna 100 mensen in dienst. Er zijn momenteel 35 dealers in Brazilië, met een verdere uitbreiding gepland in het komende jaar. Tot nu toe zag Jaguar Land Rover verkoopcijfers in 2013 in Brazilië stijgen met meer dan 40 % tot 9.549 voertuigen over een periode van 10 maanden. De best verkochte modellen in Brazilië zijn Evoque, Freelander en Discovery.

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Gebruikerslogin