Kerstrit 2015

verslag: Floor ten Brink, foto's: Paul van der Zwan
Op 13 december verzamelden de deelnemers voor de kerstrit zich bij Omnivents in Valburg.

Een waterig zonnetje scheen toen de rijtjes versierde Land Rovers over dijkjes, langs weilanden en akkers en door kleine dorpjes in de buurt van Nijmegen reden.

De route leidde ons door Batavierenland en langs de ruïne van slot Batenburg. Even verderop stond een ‘ontwiekte’ molen, wat op zich wel een bijzonder gezicht was: een molen zonder wieken.De chocostop was echt precies halverwege het aantal plaatjes; toeval? De parkeerplaats in het bos was druk en bij de chocokraam stonden de dorstigen rijen dik; een populair punt dus.

  Na de chocomelk ging de route weer verder langsde uiterwaarden en langs een grote kerststal in Berg en Dal. Langs de ruïne in het Hunnerpark en museum het Valkhof in Nijmegen ging de route over de Waalbrug. Daar was wat onduidelijkheid: bij de eerste verkeerslichten was het rechtsafvak afgekruist en dus reed (bijna) iedereen rechtdoor om daarna een beetje te dwalen. De oplossing: terug de brug over, keren en dan toch bij het afgekruiste vak naar rechts. En zo kwam het toch nog allemaal goed en kon iedereen de route netjes uitrijden via Bemmel en Haalderen, terug naar Valburg.

Een uitgebreider verslag en meer foto's zullen verschijnen in het eerste LRCH Magazine van 2016.

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Gebruikerslogin