Land Rover steunt Expeditie Scott naar Antarctica

Land Rover is verheugd om een leidende partner te zijn in de 'Scott Expedition' - een missie om kapitein Robert Falcon Scott's noodlottige Terra Nova expeditie naar de Zuidpool te traceren en te voltooien. 

Britse ontdekkingsreiziger en Land Rover Global Brand Ambassador Ben Saunders, begeleid door professionele avonturier Tarka L'Herpinière, wil de eerste zijn om de polaire reis af te maken, iets meer dan een eeuw na de heroïsche poging van Scott. De tocht van  1800 mijl, heen-en-weer, zal de langste zelfstandige poolexpeditie zijn die tot nog toe gemaakt is. Daarbij zijn ze ondersteund door het gebruik van high-tech digitale apparatuur die ze in staat zal stellen om te filmen en foto's en social media updates te maken rechtstreeks vanuit Antarctica. Het is de nieuwste uitdaging voor Ben, een van de meest talentvolle en ervaren ontdekkingsreizigers van Groot-Brittannië. Hij is een Land Rover Global Brand Ambassador sinds 2008 en werd ondersteund door het bedrijf in een andere opmerkelijke expeditie die hij maakte - een poging om het snelheidsrecord voor een solo-ski-reis naar de Noordpool te breken. Met de Scott Expedition, zal hij de geest van "Above and Beyond" dat de kern van het merk Land Rover is, nog beter kunnen neerzetten. 

De expeditie heeft ook de steun van Captain Scott's familie, met kleinzoon, Falcon Scott als een van haar beschermheren. Als 21e eeuwse ontdekkingsreiziger heeft Ben geavanceerde apparatuur en technologie om hem te helpen zijn doel te bereiken, veel beter dan Scott en zijn team ooit had kunnen voorstellen. Van geavanceerde kleding materialen en apparatuur tot de communicatie apparaten die direct contact kunnen leggen met de buitenwereld en zorgen voor nauwkeurige plaatsbepaling.  De wereld van Land Rover is veranderd op vergelijkbare wijze in de 65 jaar sinds de iconische serie I werd getekent, met een continue vooruitgang in design en engineering en high-tech systemen die de huidige modellen nog meer off-road capaciteiten en on-board-connectiviteit geven. Tegelijkertijd hebben Land Rovers dezelfde essentiële principe van all-terrain mogelijkheid behouden dat als inspiratie diende voor de oorspronkelijke auto, en zo kun je de polaire ambitie van Scott vergelijken ​​bij wat Ben Saunders wil bereiken. Net als hoe huidige Land Rovers profiteren van geavanceerde, lichtgewicht materialen, maakt het Scott Expedition ook gebruik van lichtgewicht materialen in de vorm van een paar sleeën, waarop Ben en Tarka alles wat ze nodig hebben om hun reis te maken moet trekken - elke slee draagt 200kg voedsel en apparatuur. De op maat gemaakte sledes gebruiken koolstofvezel om het totaal gewicht laag te houden en om de ontberingen van extreme lage temperaturen en ruw ijs terrein te kunnen weerstaan. 

Hoewel Land Rover voertuigen niet een fysieke rol zullen spelen in Antarctica, worden ze ingezet door Ben als vervoer voor alle gelegenheden - met de veelzijdigheid om alle materialen die hij nodig heeft te vervoeren naar training gebieden boven de poolcirkel, en dienen als vervoer in het Verenigd Koninkrijk op een drukke agenda van spreekbeurten en persoonlijke optredens. Een groot voorstander van de Land Rover Discovery 4 - met zijn reputatie als de 'go-to' voertuig voor vele moderne ontdekkingsreizigers - zegt hij dat het "nooit alleen maar een reis is" met een merk zo nauw verbonden aan "avontuur en opwinding ". Mark Cameron, Global Brand Experience Director zei: "Ik heb enorme bewondering voor Ben en Tarka. Hun expeditie zal het hoogste niveau van fysieke en mentale kracht en doorzettingsvermogen van ze eisen om te slagen. 

De Scott Expedition is een enorme uitdaging dat het heldhaftige geest van avontuur eert, meer dan 100 jaar, en er zijn zeer goede redenen waarom niemand in de geschiedenis ooit deze epische poolexpeditie heeft afgerond. We zijn blij om Ben Saunders en de expeditie team in hun uitzonderlijke ambitie te ondersteunen. Zij vertegenwoordigen perfect het erfgoed van ons merk en haar visie op duurzaamheid en prestatie in de meest veeleisende omgevingen. Ben is een ware ambassadeur voor Land Rover en de Scott Expeditie belooft om zijn status als een waardige opvolger van Captain Scott en de andere grote poolreizigers in de geschiedenis te versterken." Ben Saunders zei: "De Scott Expedition zal zowel de grootste en meest ambitieuze uitdaging zijn die ik ooit heb gemaakt. Fysiek ligt het aan de uiterste grenzen van het menselijk potentieel en zal elke centimeter van veerkracht en vastberadenheid die we kunnen opbrengen vereisen om het te voltooien. Ook is het een kans om het opmerkelijke werk van Captain Scott en zijn mannen te herkennen en daarbij gebruik maken van de voordelen van moderne technologie om zijn verhaal over de hele wereld te vieren.  Om Scott's Terra Nova expeditie te voltooien is een levenslange droom van mij en ik ben buitengewoon dankbaar voor de steun van Land Rover en Intel om van de Scott Expeditie een realiteit te maken. "

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Gebruikerslogin