Land Rover viert 65 jaar

Land Rover markeert 65years van technologie en innovatie met een feestelijk evenement op Packington Estate nabij zijn Solihull thuisland.

 Een 'HUE' verjaardagstaart werd speciaal ingevlogen in een Lynx helikopter door een lid van de 'Black Cats' Royal Navy display team - bekend om hun spannende en dynamische lucht displays. 

De wens om een ​​voertuig te creëren dat elk terrein kan aanpakken is in de voorhoede van het merk Land Rover sinds de tijd dat de fundamenten voor het eerst werden geschetst in het zand door Maurice Wilks. Dit principe heeft Land Rover bekend gemaakt over de hele wereld sinds de productie begon in 1948. 'HUE 166' was het allereerste Series I Land Rover, liefkozend door velen als 'Huey' genoemd, en zal een opvallende plaats innemen op het evenement. De gelegenheid was ook het toneel voor het debuut van een Special Edition Defender - de LXV (65 in Romeinse cijfers). De Defender is in 1990 ontwikkeld vanuit de oorspronkelijke Land Rover en er zijn van dit iconische familie van bedrijfsvoertuigen - Land Rover Series I, II, III en Defender - nu meer dan twee miljoen eenheden verkocht. 

Rond 150 erfgoed Land Rovers waren aanwezig bij de feestelijke gebeurtenis bij Packington Estate dat diende als proeftuin voor de originele 1947-1948 Land Rover prototypes en daarna door naar de Range Rover voertuigen van eind jaren 1960 en begin jaren '70. Deze voertuigen laten belangrijke mijlpalen in de 65-jarige geschiedenis van Land Rover zien en ook een aantal 4x4 wereldprimeurs zoals anti-lock remmen, verstelbare luchtvering, elektronische tractiecontrole, Hill Descent Control, Terrain Response ® en Stop / Start-technologieën. 

De tentoongestelde voertuigen demonstreren Land Rover's legendarische omvang van capaciteiten, met hulpdiensten, militair, expeditie, koninklijke en conceptauto's dat Land Rover stevig positioneren als 's werelds meest veelzijdige auto. Ze zitten naast de Land Rover's huidige model line-up - de Defender, Discovery, Freelander, Range Rover, Range Rover Sport en Range Rover Evoque - en daarbij de nieuwste technologische innovaties in de vorm van de nieuwe elektrische Defender onderzoek voertuig en 's werelds eerste 9-speed transmissie voor een personenauto. 

John Edwards, Land Rover Global Brand Director zegt: "Land Rover viert 65 jaar van trotse erfenis. Het is in feite een dubbel feest, want in maart zagewn we de sterkste maandelijkse en driemaandelijkse verkoopprestaties ooit in haar geschiedenis. "Sinds 1948 is elk onderdeel van onze voertuigen ontworpen en ontwikkeld om de meest capabele all-purpose vehicles van de wereld te zijn. Een mix van verfijning, prestaties en ongeëvenaarde all-terrain capaciteiten maken Land Rover voertuigen onderscheidend en uniek, klaar om 's werelds meest uitdagende en onherbergzaam terrein aan te pakken. " John Edwards vervolgt: "De compleet nieuwe Range Rover en Range Rover Sport zijn het resultaat van ongekende investeringen in technologie, in de techniek en in onze productie-installaties om de eerste SUV's ter wereld te produceren met een lichtgewicht aluminium carrosseriestructuur. Investeren in innovatie is altijd de levensader geweest van Land Rover en we zullen blijven zoeken naar innovatieve nieuwe technologie en duurzame oplossingen voor de toekomst, met behoud van de toonaangevende en legendarische omvang van capaciteiten waarop Land Rover's erfgoed is gebouwd. " 

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Volgende event

Gebruikerslogin