Race2Recovery aan boord schip richting Dakar

De auto's van Rally-raid team Race2Recovery zijn succesvol aan boord van het ASO (Amaury Sport Organisation) schip met bestemming Zuid-Amerika voor de start van de Dakar 2014. 

Het team bestaat uit twee Wildcat rally raid auto's (gebaseerd op de Defender), een T4 vrachtwagen die in de wedstrijd meedoet als rijdend service wagen, een T5 vrachtwagen voor onderdelen en service en twee Land Rover Discovery support-autos'. Ze reden naar de haven van Le Havre in Frankrijk en zijn de technische keuring goed door gekomen onder het toeziend oog van de ASO. Hun voertuigen werden toegevoegd aan de meer dan 650 andere voertuigen op een schip dat vertrok vanuit Le Havre op weg naar Zuid -Amerika, afgelopen weekend. De technische keuring geeft concurrenten en ook de fans een eerste blik op de omvang en de logistieke uitdaging van de Dakar die honderden deelnemers uit de hele wereld bijeen roept met hun motors, vrachtwagens en auto's in de verschillende raceklassen. Dit jaar gaat de race van start op 5 januari 2014 vanaf Rosario in Argentinië en zal voor de eerste keer Bolivia betreden bij het oversteken van de Andes tot de finish14 dagen later in Valparaiso in Chili.

 Het Race2Recovery team vertrok in het holst van de nacht met hun voertuigen (allen geregistreerd voor weggebruik) richting Portsmouth met een overnachting aan boord de veerboot naar Caen, Frankrijk. De volgende dag was het een uurtje rijden naar Le Havre tussen het lokale verkeer met veel aandacht en ondersteuning onderweg. Pav Taylor, Team Manager, die een bermbom in Afghanistan overleefde, zei:" Blij en opgelucht dat de auto's met succes door de technische keuring zijn. We hebben het korte stukje van Caen naar Le Havre gebruikt als een korte mini-shakedown oefening en maakte hier-en-daar een aantal kleine aanpassingen onderweg. We hebben veel geleerd van ons eerste jaar en willen die kennis in de praktijk brengen voor 2014, dus ik heb er vertrouwen in dat we gereed zijn. Uiteraard is ons doel om weer te finishen en graag klimmen we in het klassement."

 De twee Discovery's die door Land Rover als aandeel van ICT sponsorpakket Race2Recovery zullen ondersteuning bieden langs de (verbindings)routes en de broodnodige support aan het team gedurende de 14 dagen durende wedstrijd. Uitstekend weggedrag zowel op als naast het asfalt is absoluut essentieel voor het succes van het team. De voertuigen zijn voorzien van lieren voorop, dakdragers en standaard all-terrain banden.

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Gebruikerslogin