Range Rover Sport gaat uitdaging "Rub' al Khali" aan

Land Rover gaat proberen om de snelste tijd neer te zetten voor een oversteek van de 'Empty Quarter' - een van de zwaarste en meest uitdagende woestijn omgevingen op aarde... met een standaard 'productie' Range Rover Sport. 

Vooruitlopend op de uitdaging worden de laatste checks gemaakt en de voertuig word daarvoor voorbereid in Wadi Adda Wasir, Saudi-Arabië. De route loopt van daar naar de finish op de grens van de Verenigde Arabische Emiraten, een afstand van meer dan 1000 kilometer. De chauffeur is Moi Torrallardona, een 47 -jarige Spaanse off-road racer met uitgebreide Dakar Rally ervaring, waarin hij deelnam in tien opeenvolgende jaren met als beste resultaat een 6e plek.  

Het is een woest en onherbergzame omgeving zonder betrouwbare waterbronnen en een steeds wisselende terrein, het ´Empty Quarter´ op het Arabische schiereiland is een van de meest verraderlijke en veranderlijke terreinen op aarde. De rijomstandigheden zijn ongelooflijk moeilijk, met temperaturen van meer dan 50 gradenen torenhoge duinen tot wel 250 meter hoog. De nieuwe Range Rover Sport zal standaard zijn, in een terrein waar je meestal alleen specialistische zand-voertuigen vind. Moi zal de capaciteiten van de auto tot het uiterste beproeven tijdens de rit. Rub ' al Khali, zoals het in het Arabisch bekend is - oftewel: 'The Empty Quarter' zoals in het engels bekend is - is de grootste zandwoestijn ter wereld en de tweede grootste woestijn na de Sahara. Het is een enorme en ongelooflijk ruwe omgeving, een gebied zo groot als Noord Amerika. The Empty Quarter omvat 4 landen in de Arabische schiereiland: Saudi-Arabië, Oman, de Verenigde Arabische Emiraten en Jemen. Temperaturen komen regelmatig boven de 50 graden C uit en elke kruising, ongeacht hoe goed georganiseerd, moet worden benaderd met uiterste voorzichtigheid.  

 

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Gebruikerslogin