Off road in Weeze

tekst: Floor ten Brink, foto's: Floor ten Brink en Onno KuijkenEen nieuw terrein! In Weeze, Duitsland, dus we gaan internationaal: paspoort mee…Het is de off-roadcommissie weer gelukt om ons positief te verrassen: wat een prachtig terrein. Naast een veld vol zonnepanelen, misschien dat het daarom zo ontzettend mooi weer was.

 

Veel blauwHet is geen heel groot terrein, dus je kan alles goed belopen en overal kijken. Toch sta je eigenlijk nergens te wachten en kan je lekker rondjes rijden. De marshalls hebben veel blauwe routes en een paar rode routes uitgezet die door het bos slingeren. Een mooi bos overigens, met allemaal verschillende soorten bomen en struiken; soms kan je een heel eind tussen de bomen door auto’s zien, en soms waan je je alleen in het bos (nou ja: je hóórt de auto’s natuurlijk nog wel). Er zijn veel heuveltjes en soms wat krappe bochten: lekker sturen en rustig rijden, dan kom je overal.

 

Aan de voet van een heuvel leiden wat zwarte routes door modderpoelen heen. En jawel: daar moet gelierd worden. Verder zijn alle heuvels goed te beklimmen: soms bij de tweede of derde poging, maar het lukt.

 

 

Niet genoeg blauwZoals vaak op off-roaddagen zijn er veel vaders met kinderen. Een enkele moeder kijkt toe. Bij een diepe kuil met veel modder staat een moeder met een klein jongetje te kijken hoe een 90 met veel kabaal en een grote donkere rookpluim erdoorheen rijdt. Uit de volgende 90 komt minder rook en hij blijft halverwege de helling steken. Conclusie van het jongetje: “hij zit vast omdat er niet genoeg blauw uit de auto kwam.” Tussen deze kinderlogica is geen speld te krijgen. Ik hoop dat hij de kans krijgt om ook veel blauw te maken als hij zijn rijbewijs heeft.

 

Dank commissie voor het mooie terrein; het is zeker leuk om hier nog een keer naartoe te gaan. En dank marshalls voor de begeleiding en de hulp die jullie zoals altijd geven.

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Gebruikerslogin