Silk Trail 2103 halverwege

De Silk Trail 2013 expeditie is nu halverwege vanaf het startpunt in Solihull, UK en het eindbestemming in Mumbai, India.Na twintig dagen hebben de drie Range Rover Hybrid prototypes de woestijnen van centraal Azië bereikt over de oude Zijderoute dat beide naam, en inspiratie is van deze epische reis. 

Het konvooi heeft nu 8.411 kilometer afgelegd en in zijn derde week reisden ze door Kazachstan en veel van Oezbekistan. 

De Range Rover Hybriden hebben - als onderdeel van wat je hun laatste testrit zou kunnen noemen voor de productie - een brede verscheidenheid uitdagingen achter de rug: asfalt bezaaid met diepe kuilen en gelaagd met kleine stenen; modder tracks - beide droog en hobbelig als nat en glibberig; en stoffige woestijn paden soms zo hard als grind en soms met zand zo fijn als stof. 

 Terwijl ze met dergelijke gemengde terreinen omgaan, bij temperaturen tussen 17 en 43 graden Celsius, hebben de zeven voertuigen uitstekende betrouwbaarheid gedemonstreerd met slechts een gebarsten voorruit en vier lekke banden waarvoor de Range Rover een full-size reservewiel en band heeft, in tegenstelling tot andere hybriden.

 Met zijn 3.0-liter SDV6 dieselmotor en 35kW (47bhp) elektrische motor, hebben de Range Rover Hybrids een indrukwekkend laag brandstofverbruik laten zien voor een voertuig dat zo ruim en krachtig is - en zo zwaar beladen, waaronder roofrack met expeditie apparatuur. Brandstof verbruik werd op de proef gesteld op de drassige modder sporen van de Kalmykiya graslanden in het oosten van Rusland, zo kleverig dat ze onbegaanbaar zijn voor andere voertuigen. Desondanks lieten de voertuigen nog steeds een verbruik zien van meer dan 1 op 14 op asfalt snelwegen en drukke stadswegen door Rusland en Oezbekistan.

 Met 29 dagen te gaan om Mumbai te bereiken rust het konvooi even uit op haar 23e dag in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. De tweede helft van de ambitieuze reis zal door de woestijnen, hooglanden en laaglanden van Kirgizië en China gaan, met bochtige asfaltwegen die hoog klimmen in de dunne koude lucht van de Himalaya bergketen, en een geleidelijke afdaling door het weelderige groen van Nepal om daarna de hete vlaktes van India te bereiken. Twee dagen na het verlaten van Tasjkent zal de expeditie Kirgizië binnen rijden, de 11de van de 14 landen van de Silk Trail 2013 route.Klik hier voor deel 4

 

 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Volgende event

Gebruikerslogin