Silk Trail van start, met de Hybrid Range Rovers

De laatste 'test' voordat de Range Rover Hybrid in productie wordt genomen is een kleine 15 000 kilometer lange expeditie dat het uithoudingsvermogen van auto en berijder flink zal testen. Het vertrekpunt is Land Rover's thuisbasis in Solihull en ze reizen voor meer dan zeven weken door Europa , Rusland en Azië naar Mumbai, India - waar de aankomst is gepland voor 15 oktober. 

De Silk Trail is een historisch netwerk van onderling-gekoppelde handelsroutes die Oost-, Zuid-en West- Azië verbond met de Mediterrane en Europese wereld. De meer dan 6.500 km lange Silk Trail dankt zijn naam aan de lucratieve Chinese handel in zijde, die langs zijn lengte werd uitgevoerd en een belangrijke factor werd in de ontwikkeling van de beschavingen in Azië en Europa van 206BC tot in de 14e eeuw. 

Silk Trail 2013 Expedition Leader, Dougie Dale zei:" We zijn erg blij met de vooruitgang tot nu toe, maar de Europese gedeelte is uiteraard vrij makkelijk met een goede wegennet - dit heeft ons toegelaten ​​om het Hybrid systeem voornamelijk te gebruiken in de stedelijke gebieden terwijl de expeditie naar Oost- Europa reist en dan daarbuiten in de komende week. We verwachten we dat het terrein zwaarder wordt en dan zullen we echt het vermogen van de Range Rover Hybrid aan te tand kunnen voelen." 

De Silk Trail expeditie is verdeeld in 10 etappes en is gepland om Frankrijk ,België, Duitsland, Polen, Oekraïne, Rusland, Oezbekistan, Kirgizië, China, Nepal en India te bezoeken. De Range Rover Hybrids worden bestuurd door teams van Land Rover ingenieurs en speciaal uitgenodigde media uit 10 landen, in Europa en andere landen langs de route. 

"De 53 dagen durende expeditie zal 12 landen oversteken en een aantal van 's werelds meest uitdagende wegen aanpakken inclusief bergpassen en paden, met inbegrip van een deel van de oude Zijderoute dat Azië verbond met de Middellandse Zee. Dit evenement is de nieuwste in de trotse geschiedenis van 'Above and Beyond', zegt John Edwards, Land Rover Global Brand Director . Op maandag 26 augustus is er een pauze ingelast in Berlijn, Duitsland, na het voltooien van 1.340 km van de route. Na verloop van tijd is Berlijn een symbolische ontmoetingsplaats tussen West-en Oost -Europa geworden en symboliseert de Silk Trail in het koppelen van de westerse wereld met het verre oosten in vroegere eeuwen . De tweede etappe, dat 1760 kilometer telt, naar Krakau (Polen) en Odessa (Oekraïne) is afgelopen woensdag 28 augustus begonnen. "Een prachtige combinatie van bergpassen, dorre woestijn, hoge bergketens, chaotische straten in de steden, hitte, luchtvochtigheid en wildernis zal de perfecte proeftuin zijn voor de eerste Land Rover Hybrid. Onze ingenieurs gebruiken dit avontuur als finale ontwikkelingsfase voordat het officiëel in serieproductie gaat later dit jaar , " voegde Edwards toe. "Land Rover 'verkent' de aarde sinds de eerste Serie 1 van de band rolde in 1948. Met de nieuw Range Rover Hybrid - 's werelds eerste premium diesel-hybride SUV, dat aanzienlijk lagere CO2-uitstoot combineert met compromisloze prestaties - en de Silk Trail 2013 expeditie, benadrukt Land Rover het streven voor het verbeteren van zijn voertuigen, alsmede het milieu," concludeerde Edwards.Klik hier voor deel 2

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Volgende event

Gebruikerslogin