Sponsoring Born Free voortgezet

Land Rover heeft een nieuwe sponsorovereenkomst aangekondigd met de Born Free Foundation. Hiermee wordt de samenwerking met 's werelds leidende liefdadigheid voor wilde dieren verlengd en wordt 'Born Free' wereldwijde partner voor behoud van wildlife. De oorsprong van de samenwerking vind je terug in de klassieke wilde dieren film 'Born Free' waarin de hoofdrol spelers van de stichting, Virginia McKenna en Bill Travers, Land Rovers gebruiken om de wilde dieren in de meest afgelegen locaties te bereiken. Ook nu, jaren later, worden de Land Rover voertuigen hiervoor gebruikt. Land Rover zet zich in om de stichting te ondersteunen met praktische middelen door het leveren van voertuigen, alsook financiële steun voor de komende vijf jaar als deel van de globale strategie voor duurzaamheid. 

In het nieuwe sponsorprogramma zullen Land Rover voertuigen Ingezet worden door de Born Free Foundation in gebieden in Kenia, India en Zuid-Afrika. Ondersteuning wordt ook verleend aan initiatieven voor dierenwelzijn in andere delen van Afrika en zuidelijk Azië, terwijl in het Verenigd Koninkrijk, thuisbasis van de stichting, Land Rovers helpen met logistieke en ondersteunende taken van liefdadigheids ambassadeurs.

De Born Free Foundation werd in 1984 opgericht door 'wildlife' campagnevoerders en acteurs Bill Travers en Virginia McKenna, die waren geïnspireerd door hun betrokkenheid bij de klassieke film Born Free uit de 1960's. Vandaag wordt de liefdadigheid geleid door zijn zoon Will en is deze uitgegroeid tot een wereldwijde kracht voor natuurbehoud. Met als beginsel om voor wilde dieren juist in hun eigen wilde gebieden te zorgen, bieden ze niet alleen bescherming aan een aantal van 's werelds meest bedreigde diersoorten, maar proberen ze ook om de bewustwording te vergroten over hoe mensen en dieren beter naast elkaar kunnen leven. De sponsoring van Land Rover zal een bijdrage leveren aan een aantal van de belangrijkste projecten van de stichting. In Kenia maakt een vloot van Land Rover Defenders het mogelijk voor teams om, samen met de Kenya Wildlife Service, afgelegen gebieden te bereiken om stropers te arresteren en dodelijke valstrikken te verwijderen. In tijden van ernstige droogte brengen de Land Rovers ook voedsel aan de dieren die verhongeren. In Ethiopië worden Defenders ingezet als onderdeel van de inspanningen van de Born Free Foundation om 's werelds meest zeldzame wolfsoorten te beschermen, terwijl in Zuid-Afrika de voertuigen essentiële hulpmiddelen zijn voor het team van twee 'Big Cat Rescue Centres', gebaseerd op Shamwari Game Reserve, Eastern Cape. Ook in Malawi helpt de stichting bij het rehabiliteren van apen, gered uit de illegale dierenhandel; en in Sri Lanka wordt een speciaal gemodificeerde Defender ingezet om verweesde baby-olifanten en andere dieren te bereiken en te redden in de meest afgelegen en uitdagende locaties.

Mark Cameron, Land Rover Global Brand Experience Director zei: "De afgelopen tien jaar hebben we genoten van een geslaagde en boeiende samenwerking met de 'Born Free Foundation', bijvoorbeeld in het leveren van voertuigen die de kracht en de mogelijkheden hebben om te werken in een aantal van 's werelds meest afgelegen en veeleisende omgevingen. We hebben gezien wat een verschil de stichting kan maken, niet alleen in de redding, zorg en bescherming van de grote katten en vele andere bedreigde soorten, maar ook het verspreiden van bewustzijn over hoe mensen hun leven kunnen aanpassen aan een duurzame toekomst voor mens en natuur. Door het vernieuwen van onze Global Conservation Partnership met de Born Free Foundation ondersteunen we graag het uitstekende werk van teams over de hele wereld." Will Travers OBE en CEO van de Born Free Foundation zei: "De Born Free Foundation werkt op de frontlinies van conservatie en welzijn van wilde dieren en we vertrouwen juist op Land Rovers om onze taak uit te oefenen. Het is van essentieel belang om niet alleen de uitdagende locaties te bereiken, maar ook daarmee onze taak succesvol uit te oefenenen en dan weer terug te keren. Veiligheid, zekerheid en betrouwbaarheid staan ​​voorop. Daarom, namens Born Free en onze fans over de hele wereld, ben ik enorm dankbaar voor deze vernieuwde ondersteuning en blij dat onze vitale samenwerking met Land Rover steeds sterker wordt." Voor meer informatie over de Born Free Foundation en haar wereldwijde activiteiten, bezoek: www.bornfree.org.uk

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Gebruikerslogin