Trial 2016 is begonnen

tekst: Floor ten Brink, foto's: Floor ten Brink en Onno KuijkenOp 13 maart is het trialseizoen geopend: in Loon op Zand was de aftrap. Op het terrein achter de 4x4 Vakantiebeurs hadden de mensen van de Trialcommissie vier proeven uitgezet: twee in het bos en twee op het zand langs het water.

 

De proeven op het zand zien er altijd heel makkelijk en overzichtelijk uit. Maar dan zit er net voor het poortje een hobbeltje waardoor je auto scheef hangt en je net nog het balletje van het paaltje gooit, of er zit een scherpe bocht net voor of achter het poortje waardoor je wel een keer moet steken om de paaltjes niet te raken. En dat poortje halverwege de helling is stiekem lastiger dan je denkt.

 

De proeven in het bos zien er altijd lastiger uit, maar hoeven dat niet per se te zijn. Dat was echter wel zo. Bij een moest je direct na een poortje scherp sturen om niet in een diepe plas terecht te komen. Voor iemand werkte de plas als een magneet… hij is eruit gelierd; de andere deelnemers konden netjes voor de plas langs sturen. Ja, de trialcommissie maakt het je niet echt makkelijk.

 

Dit jaar doen er 61 auto’s mee; ongeveer de helft zijn ‘eerstejaars’. Welkom; we hopen dat jullie het net zo leuk vinden als de ‘ouderejaars’ en volgend jaar bij die groep horen.

 

 

 

 

 

 

 

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Gebruikerslogin