Verslag dagje offroad Landsard

Offroad Lansard

Blubber, modder, blubber, water, blubber, bos, blubberDe Landsard (Veldhoven), zondag 17 augustus: de regen van de afgelopen weken had het terrein veranderd in een grote modderpoel met veel (diepe) plassen. Leuk speelterrein dus voor landrovers. Er zijn geen grote hoogteverschillen en er zijn geen spectaculaire locaties, maar het is een mooi terrein om weer te beginnen na de zomervakantie.In het terrein waren blauwe en rode routes uitgezet; bijna geen zwarte deze keer, maar dat was ook niet nodig. De verschillen tussen de rode en de blauwe routes waren heel groot maar dat was, gezien het terrein, deze keer waarschijnlijk onvermijdelijk.Blauwe routesDe blauwe routes waren (redelijk) goed te doen met een 'gewone' landrover. Dat leverde, zeker in het begin, wel veel files op. Rare jongens, die landroverrijders: die gaan op zondag in het bos in de file staan... Natuurlijk lukte niet alles in een keer en moest er af en toe wel gelierd worden, maar dat hoort bij terreinrijden en is deel van de pret. Gelukkig was er voor de mensen die niet alleen maar door modder willen rijden ook een stuk tussen de bomen door uitgezet. Goed voor de stuurmanskunst, alhoewel er wel eens een stukje bast van een boom is verdwenen.

    

Rode routesDe rode routes leidden vaak naar diepe plassen waar menigeen alleen met hulp van een lier of een sleepje uit kon komen. Soms leverde dat best interessante taferelen op, zoals een 109 die tot ongeveer 15 centimeter boven de dorpels in het water stond. Een 110 hield het binnen waarschijnlijk net wel droog.Aan het begin van de dag waren er op het middenterrein nog wel auto's die de rode routes volgden, maar het was, zeker aan het eind van de dag, opvallend rustig op de rode routes.

    

    

DebutantenDeze keer waren er veel debutanten en die vonden het 'fantastisch!', 'echt ontzettend gaaf!', 'geweldig, dit ga ik zeker vaker doen; hier heb ik de landrover voor gekocht'. Dat werd altijd met een blij gezicht en een grote grijns gezegd. Welkom dus debutanten; we hopen dat jullie het virus van terreinrijden te pakken hebben gekregen en dat jullie vaak op offroaddagen komen.

    

Altijd mooi weerDe Landsard is altijd mooi en uitdagend, en ook deze zondag was de organisatie er in geslaagd voor iedereen een passende route uit te zetten. Zoals we gewend zijn, was de catering weer goed. En wat opvalt op offroaddagen: het is altijd mooi weer.Tekst en Foto's: Floor ten Brink

    

    

    

    

 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Volgende event

Gebruikerslogin