Vrouwen en auto's...

Lady's day 2014 - Team 4 Het winnende team

Op 6 april verzamelden ongeveer 100 vrouwen in 43 Land Rovers zich bij The Lodge in de Beekse Bergen voor de Ladies Day. Dit jaar was het weer een dag voor de stoerdere dames. Op het terrein waren zeven proeven uitgezet om iedereen een dag bezig te houden.

Ladies Day Land Rover Club Holland

De dames werden verdeeld over vier groepen en elke groep moest zeven proeven afleggen. Voor elke proef kon je punten krijgen en de groep met de meeste punten had gewonnen. De proeven in willekeurige volgorde: aardappelrace, oversteek, bandenwissel, geblinddoekt rijden, Landrover trekken, bosproeven, trail op zandbult. Sommige proeven waren makkelijk; en andere proeven waren wat lastiger.Van twee Land Rovers moest een band gewisseld worden. Twee 90's werden opgesteld en in nog geen 10 minuten waren twee wielen gewisseld en zaten de reservewielen op hun plaats. Dat doen de mannen ons vast niet na.De dames werden verdeeld over vier groepen en elke groep moest zeven proeven afleggen. Voor elke proef kon je punten krijgen en de groep met de meeste punten had gewonnen. De proeven in willekeurige volgorde: aardappelrace, oversteek, bandenwissel, geblinddoekt rijden, Landrover trekken, bosproeven, trail op zandbult. Sommige proeven waren makkelijk; en andere proeven waren wat lastiger.Van twee Land Rovers moest een band gewisseld worden. Twee 90's werden opgesteld en in nog geen 10 minuten waren twee wielen gewisseld en zaten de reservewielen op hun plaats. Dat doen de mannen ons vast niet na.  

  

De bosproef was een met linten uitgezet parcours in een stuk bos. Het deel in het bos was prima te doen, maar de waterbak leverde soms problemen op. De enige Discovery in onze groep zat vast, maar gelukkig bracht een lier uitkomst; ook dames kunnen met een lier overweg. Wel jammer dat de witte broek van de bestuurster onder de modder zat. Vrouwen zijn vrouwen, en dus werd er meteen een opmerking gemaakt over de modder op de witte broek. Gelukkig was het een polyamide broek die op 60 graden gewassen kan worden en dan altijd weer helemaal schoon wordt.

  

  

Bij het geblinddoekt rijden werd de bijrijdster bijloopster: zij leidde de bestuurster over het parcours tussen de pionnen met tennisballetjes door. Met en letterlijk blind vertrouwen in de bijloopster ging het allemaal goed. Er zaten aardig wat bochten in het parcours, maar de balletjes bleven allemaal liggen. Probeer het eens op een grote lege parkeerplaats; het is een goede relatietest.

  

De oversteek, het Land Rover trekken en de aardappelrace waren makkelijke proeven.De oversteek hield in: van alleen een touw een oversteek tussen twee bomen maken. Bij het Land Rover trekken moest een Land Rover over een afstand van ongeveer 50 meter aan een touw worden voortgetrokken. Als de auto eenmaal in beweging is, gaat het heel snel.

Met de aardappelrace hebben we echt niet vals gespeeld; er stond nergens dat de bijrijder de lepel met daarop de aardappel niet op haar schoot mocht leggen terwijl de bestuurster een parcours door het bos reed. En er stond ook nergens dat je geen kauwgom tussen lepel en aardappel mocht plakken...Op de zandbult waren een paar parcoursen uitgezet. Het zand zelf was de grootste uitdaging op de bult. Er was een bocht waar een paar auto's vast hebben gestaan en even rechtgelierd moesten worden zodat ze recht naar beneden konden rijden. Wat steile hellingen leverden soms wat problemen op, maar het lukte altijd wel om aan minstens een kant de bult op te komen, soms onder luid gejuich.

  

De de volgende keer met off-roadrijden: de vrouw achter het stuur en de man als bijrijder.Aan het eind van de dag werd de winnende groep bekendgemaakt: groep 4! Wij zullen eeuwige roem hebben en heel veel bewondering van de mannen natuurlijk.

Vrouwen en mannen: bedankt voor de gezellige dag en de organisatie. Tekst en foto's: Floor ten Brink

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Gebruikerslogin