Leesplezier nummer 1

Locatie

Nederland
52° 10' 50.4084" N, 5° 19' 2.5788" E
NL

LRCH Magazine 1

Het eerste magazine voor 2017 ligt weer voor je, 76 bladzijden waarin je onder andere nog een keer kunt nagenieten van een aantal mooie evenementen die achter ons liggen.

Te oordelen aan de vele enthousiaste reacties die de redactie bereikten lijkt de kerstrit van 2016 de boeken in te gaan als één van de mooiste ooit. In dit nummer natuurlijk een verslag van de dag en een mooie foto van de IJskoningin en haar hofdame.

In voorgaande jaren stuurden jullie ons veel verslagen van verre reizen. Afrika was erg populair. De reizen door het donkere continent leverden bijzondere verhalen op met spectaculaire foto’s. De laatste tijd ontvangen we veel verslagen van tochten door Europese landen. De Balkan, IJsland en Scandinavië. Ook in dit nummer weer een paar mooie verslagen met foto’s die misschien minder exotisch aandoen dan de Afrikaanse maar daarom niet minder mooi zijn.

Veel dank daarvoor, reisverslagen worden veel en graag gelezen door de leden. Ze leveren bovendien vaak waardevolle tips op.

Van de hand van Rob Dekker, de auteur van het boekje ‘Land Rover Kompas’ hebben we in de komende magazines interessante artikelen over de historie van de Defender. Voer voor techneuten en historici van ons merk.
‘Wilks’ heeft in deze Heritage een leuke quiz, verder natuurlijk de vertrouwde rubrieken en leuke weetjes!

LRCH IJskoningin Kerstrit 2016

De Kerstrit is, zoals ook andere jaren, de laatste activiteit van onze club in 2016. Dit jaar is Streekpark Klein Oisterwijk de uitvalsbasis en is het militaire oefenterrein bij de legerbasis Oirschot als extra verrassing voor de liefhebbers in de route opgenomen. Geen must want voor degene die niet op het oefenterrein willen rijden staat er een omleiding in het road book.
De rit vindt plaats op zondag 11 december maar de daadwerkelijke voorbereidingen beginnen al de dag ervoor. U krijgt deze keer niet alleen een impressie van de rit maar er wordt ook een beeld geschetst van wat er ‘achter de schermen’ gebeurt.

 

 

 

 

 

 

Zuid Zweeds Lappland (Vildmarksvägen)

De winterperiode is, in ons geval, meestal zo'n tijd waarin plannen worden gesmeed voor de zomervakantie. Afgelopen jaar was dat niet anders en hadden we het plan opgevat om met onze Land Rover One Ten V8 uit 1985 eens de Vildmarks-vägen (Wildernisweg) te gaan rijden.
Dit is een route van ca. 500 km door Jämtland en Zuid Zweeds Lappland met als startpunt de stad Strömsund of Vilhelminia. Naar men zegt de omgeving met de hoogste dichtheid aan bruine beren in Zweden. Juni leek ons een mooie maand om deze reis te maken vanwege de langere tijd aan daglicht, iets wat we nog nooit ervaren hadden. Omdat de Land Rover in de wintermaanden geen gebruik mag maken van de openbare weg, door de overgangsregeling, konden we deze tijd goed benutten om de wagen in orde te maken voor de reis in juni.


 

Laro At Work

Van Mesdag tot vuurtoren op z’n Smits
Als je opa en je vader jagers zijn, is het logisch dat je zelf jager wordt. Als je als jongetje al Defenders tekent, is het logisch dat je een Defender koopt. Als je je Defender gebruikt voor je werk, is het logisch dat je een keer geïnterviewd wordt voor Laro at Work. Een gesprek met jager, fokker, meubelontwerper en kledingverkoper Erwin Smit uit Huisduinen (gemeente Den Helder).

 

 

 

 

Een clubblad is pas een LRCH magazine als ...

We zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen (vooral de sterke), reis- en andere verslagen, belevenissen en wetenswaardigheden van u met uw Land Rover!

We zien uw stuk, hoeft niet lang te zijn (max. 600 woorden) en foto’s (zo groot mogelijk) graag tegemoet!
Stuur het aan: redactie@lrch.nl

 

 

Trial uitslagen en standen 2015