Leesplezier nummer 5

Locatie

Nederland
52° 10' 50.4084" N, 5° 19' 2.5788" E
NL

 

Beste lezer,

Onlangs las ik op een bekende nieuwssite een achtergrondartikel over robotica. Dat is de wetenschap die zich bezighoudt met het ontwikkelen van robots. Niet die blikken kereltjes met antennes die je vroeger in de speelgoedwinkel zag. Nee, gespecialiseerde machines die zelf kunnen nadenken en leren van hun handelingen. Dat soort machines zal in de nabije toekomst allerlei werk overnemen.
En dan gaat het niet alleen om het in elkaar lassen van bijvoorbeeld auto‚Äôs. De nieuwste ontwikkeling is de ‚Äòsociale robot‚Äô.  Een geavanceerd apparaat dat ingezet kan worden in het onderwijs of bij de verpleging van zieken. De ingebouwde intelligentie zorgt ervoor dat er op het juiste niveau gereageerd kan worden op pati√´nten of leerlingen.
Gaan die robots dan alles over nemen in de toekomst? Dat denk ik niet maar zonder dat we het ons realiseren maken we al wel gebruik van ze. De spraakherkenning in je mobiele telefoon is een voorbeeld. Als je een modern type Land Rover rijdt dan is daar ook een zekere intelligentie in aanwezig, de software voor het motormanagement en de aandrijf lijn die zich kan aanpassen aan de omstandigheden.
Maar binnen de LRCH zal het daar wel bij blijven. Zie je een robot al een kampeerweekend organiseren?
Lees het stuk van Marco Drost maar eens waarin hij beschrijft wat er allemaal komt kijken bij het op poten zetten van zo’n evenement; dat moet ik een robot nog maar eens zien doen. Wat? Dat zie ik een compagnie robots nog niet doen.
Lijkt me trouwens behoorlijk ongezellig, melden bij een apparaat in de clubtent.
Mensen vergissen zicht tenminste nog eens. Dat overkwam onze eigen Rob Dekker. Toen hij vorig jaar geruchten opving dat er een nieuw model Defender in productie zou gaan zette hij alle zeilen bij om ons magazine te verrijken met een serie artikelen over de totstandkoming van dit nieuwe kroonjuweel. Totdat ... het duidelijk werd dat de geruchten de Range Rover Velar betroffen. Gefopt!
Maakt niets uit, Rob heeft veel van onze lezers een groot plezier gedaan met zijn bijdrage. Die was met een robot waarschijnlijk achterwege gebleven ....

Verder in deze uitgave weer mooie reisverslagen vanaf diverse continenten en natuurlijk de vaste rubrieken.
Over die Velar gesproken: de eerste daarvan is binnen de vereniging gesignaleerd, zie elders in dit nummer.

Namens het redactieteam, veel leesplezier

Familiekampeerweekend, 14 t/m 17 september 2017

Het is een druilerige donderdagochtend wanneer enkele leden van de LRCH All Road Commissie hun Land Rover starten. Het geluid van de Engelse diesel overstemt het getik van de vele regendruppels op het witte Land Rover dak. Zij zijn uitverkoren om de eerste voorbereidingen van het aankomende Familiekampeerweekend te gaan treffen.
In de 'balk' hieronder kun je lezen wat erbij komt kijken om dit soort evenementen te organiseren. Op vrijdag zullen meer All Road Commissie leden en een aantal vrijwilligers van het Supportteam zich bij de kwartiermakers voegen om samen alles weer in goede banen te leiden.

The Making Of

Een LRCH Familiekampeerweekend organiseren, hoe doe je dat?

Ik ben nog maar een paar maanden bij de All Road Commissie en we zitten in januari met z'n allen in een huisje voor de jaarplanning. Plots krijg ik het verzoek om het Familiekampeerweekend 2017 te organiseren. Na een aarzelend uh ja, hoor ik dat er een uitgebreid "handboek soldaat" bestaat met tips en trucs. Het is gebaseerd op eerdere edities. Verder is er een LRCH cloud waarin per evenement een schat aan documentatie is opgeslagen.

 

  

 

 

 

 

 

Reizen naar de horizon, deel 4 (slot):  de hard- en software

Een Afrikaans avontuur met Milady Landy

In deze reeks vertellen wij, Sonja en Gert Jan, over onze avonturen met Defender Milady Landy in Afrika. Van 26 juli 2016 tot en met 26 januari 2017 hebben wij drieën door het zuiden en oosten van Afrika gereisd. Ons doel was de horizon, we waren nieuwsgierig naar het onbekende. In dit derde artikel in een reeks van vier nemen we je mee in de onverwachte en bijzondere ontmoetingen die

we mochten hebben. Het hele verhaal kun je lezen op www.miladylandy.nl.

 

In Heritage  Deel 7

Terug aan het werk

Tja, dan opeens is het over met de vakantie en moeten we weer aan het werk.

Dat zouden we dan het liefst doen met onze Land Rover om onze trouwe reisgenoot

na de vakantie nog wat vaker te kunnen zien.

Maar hoe zet je je Land Rover op je werk in behalve voor het afleggen

van afstanden al dan niet met een zware last er in, er op of erachter

zoals tijdens de vakantie?

Een clubblad is pas een LRCH magazine als ...

We zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen (vooral de sterke), reis- en andere verslagen, belevenissen en wetenswaardigheden van u met uw Land Rover!

We zien uw stuk, hoeft niet lang te zijn (max. 600 woorden) en foto’s (zo groot mogelijk) graag tegemoet!
Stuur het aan: redactie@lrch.nl